15 Ocak 2009 Perşembe

TANTUNİ


Malzeme:

500 gram orta yağlı kıyma

3 orta boy domates

4 orta boy soğan

3 tane yeşil biber

Tuz Biber Arzuya göre kekik

1 demet maydanoz

Limon suyu

Yarım bardak ayçiçek yağı

Hamurun Malzemesi:

1 kilo un

Yarım bayat ekmek

Tuz, su

4 adet iri soğan

Yapılışı:Kıymayı tencereye koyun ve üstüne 1,5 su bardağı su koyun. Haşlayın ve arada bir karıştırın. Soğanları ince ince doğrayın ve kıymaya katıp beraber karıştırarak pişirin. Sıvı yağı, yeşil biberi, tuzu, baharatları da ilave edin ve karıştırın. Ocak üstü sacın içine döküp az daha kavurun ve sacın ortasını açın. Sacın ortası boş ve boş olan saca domatesleri ufak ufak doğrayın ve tuzunu da koyun. Bir kapak kapatın ve az pişirip söndürün. Diğer tarafta hamuru yoğurun (yumuşak olsun.) Ufak ufak yufkalar yapın. Teflon tavada yufkaları iki taraflı pişirin ve her bir yufkayı alıp sacdaki domatesleri ve azda kıymadan içine koyup dürüm yapın. Soğanları da piyaz yapıp dürümün içine sararak ayranla beraber servis yapın.

Hiç yorum yok: