15 Ocak 2009 Perşembe

KIRLANGIÇ BUĞULAMA

Malzemeler:1 kırlangıç balığı
yarım kilo domates
1/2 demet maydanoz
1o adet mantar
4 tane sivribiber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 defne yaprağı
1 limon
4 su bardağı su
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kaşar rendesi(isteğe bağlı)
Tuz Karabiber Nane Kekik
Yapılışı:Balığı temizleyip kenarlı bir fırın kabına alın. Sebzeleri kuşbaşı doğrayıp sarımsakları ve maydanozu kıyın. Baharatlarını ve suyunu ilave ederek 30 dakika süreyle ağzı kapalı olarak pişirin. Pişme işleminden sonra üzerine tereyağı ve kaşar rendesini de ilave ederek orta ısıdaki fırında 10 dakika kadar üzerini kızartıp sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: