15 Ocak 2009 Perşembe

TURUNÇ KEBABI

4 kişi için malzemeler ,4adet kemer patlıcan,600 gr.yağsız kuzu eti,fındık büyüklüğünde doğranmış1 adet soğan,3 adet yeşil biber,2 adet domates,4 diş sarımsak,tuz,beyaz karabiberBeşamel sosu için;2 su bardağı süt,yarım su bardağı un1çorba kaşığı margarin,1 yumurta sarısımuskat,tuz,karabiberüstü için;rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı;Patlıcanlar alacalı soyulup karnıyarık yapılacak gibi hazırlanır ve hafif kızartılır.parça et, soğan ,domates, biber doğranıp sote yapılır.Bir tarafta beşamel sos hazırlanır,yağ eritilip un pembeleşinceye kadar çevrilir süt ve yumurta sarısı ilave edilir,kıvam alana kadar pişirilir.en son muskat ve tuz, karabiber ilave edilir.Son aşamada ise patlıcanların içlerine sote olarak hazırladığımız harç malzemesini doldurulur ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek fırına sürülür, 170 derece ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.Yanında pilav ilavesiyle servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: