15 Ocak 2009 Perşembe

TULUMBA TATLISI

MALZEMELER:2,5 su bardağı su
3,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaığı toz şeker
5 adet yumurta
kızartyapınma için 2 su bardağı sıvıyağ
şerbet için:3 su bardağı şeker ,3 su bardağı su ,1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI:Şerbeti için şekerle suyu kaynatın limon suyunu ilave edip 15 dk.kaynatın ve kenara alın.su,tereyağı,tuz ve tozşekeri bir tencerede kaynatın kaynamaya başlayınca ununu birden dökerek tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak pişirmeye devam edin.5 dk.sonra ateşten indirin .Ilınınca yoğurunyoğururken içine teker teker hamura yedirerekten yumurtaları katın enson 1 kahve fincanı su katın tekrar karıştırın.hamur ne çok sert nede yumuşak olmalı.kızartma için yağınızı derin bir tencerede kızdırın ateşten alıp ılınmasını bekleyin.tekrar altını yakıp sıktığınız hamurları (elde yuvarlak şekilde verilebilir,yada hamur torbası ,tulumba kalıbı,kreme şırıngasıda kullanılabilir)içine bırakın çevirerek iyice kızartın.Yağını süzerek kızaran tatlıları alın soğuk şerbete atın .Şerbetini iyice çekince tabağa alarak servis yapın.

Hiç yorum yok: