15 Ocak 2009 Perşembe

ŞTURDEL

HAMURU250 gr un100 gr tereyağ85 gr su 5 gr tuz
İÇİ125 gr ince çekilmiş ceviz500 gr elma100 gr toz şeker100 gr sultani üzüm8 gr tarçın
ÜSTÜNE 500 gram punra şekeri 1 adet yumurta akıhamur malzemeleri karıştırılarak yumuşak hamur yapmalı ve yarım saat dinlendirilmelidir.yarım saat sonra hamuru 2 ye kestikten sonra herbir parçayı merdaneyle açarak sofra tabağı büyüklüğüne getirilerek hamurların üstlerine hafifçe un serperek hamurları yavaş yavaş elde çekerek 40 cm boyunda 20-25 cm eninde uzatılmalıdır.hazırlamış olduğunuz içi hamurun üstüne yayılır uç kısımlarına açılmaması için yumurta akı sürülür ve dört parmak kalınlığında yuvarlak uzun bir şekilde katlanır.Tepsi yağlanarak yerleştirilir orta ateşte fırında 45 dk kadar pişirmeli küçük parçalar halinde kestikten sonra üzerine pudra şekeri elemeli ve servis yapmalıdır.

Hiç yorum yok: